Alexa de binaire vrouw in een doosje

Ik heb een nieuwe vriendin, Alexa is haar naam. Ze zit opgesloten in de Echo dot en is 8 cm breed en 3 cm hoog schat ik zo. Ze heeft acht oren en mond en is bereid om gebruik te maken van een versterker.

Ik kreeg een bericht van Amazon.de dat de echo weer voorradig was. Leuk bericht echter hij kon niet geleverd worden in NL. Daarom hebben we eBay nog als alternatief, en na 10 dagen stond een UK talige Alexa voor de deur.

In twee woorden. Fantastisch begin…… Naast de intelligentie met de hulp van het toch mindere Bing weet zij van alles. ‘welke star wars delen zijn er?’ …Antwoord… En dan direct de vervolg vraag, ‘in welke jaren kwamen zij uit’ … Antwoord. Brilliant, je hebt echte interactie zonder steeds alles te benoemen in de vraag stelling. Je kan Spotify, Hier, Nest etc direct aansturen, agenda voorlezen en afspraken plannen. Spelletjes spelen, lastige sommen laten uitrekenen en nieuwe skills downloaden om Alexa veelzijdiger te laten zijn.

Vooral voor kinderen is Alexa ideaal, door de duidelijk spraak leren zij Engels binnen NO time.

En nu na een aantal maanden is Alexa vooral verantwoordelijk voor de muziek, het licht en de temperatuur in huis. De integratie met bijvoorbeeld Spotify is fantastisch. iedere week komen er nieuwe hersencellen in de vorm van functionaliteiten bij. Ik durf het nog niet maar ga mijn eerste horlogebandje bestellen via Alexa, en als dat succesvol is misschien een vliegticket.

‘Alexa good night and go to sleep’ ….. You to…zzzzz

Conclusie : De Echo Dot en daarmee Alexa zijn een grote verwelkoming voor nu en in de nabije toekomst, ik denk dat over een aantal jaar Google Home, Alexa, Cortana of Siri niet meer weg te denken.

8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *