Apple, Wie kent het computerbedrijf niet?

Apple is een Amerikaans elektronicabedrijf dat is opgericht op 1 april 1976 door Steve Jobs. Het staat bekend om zijn iPods, iPhones, iPads en hun computers. In 1976 hadden ze hun eerste computer gemaakt de Apple I er werden ongeveer 200 stuks geproduceerd hij was 666,66 Amerikaanse dollar het had een toetsenbord en ziet er heel oud uit. Later kwamen zijn opvolgers de Apple II en de Apple III. Later hadden ze in 1978 een project Genaamd Apple Lisa ze wouden een sterke Pc maken het was vooral bedoeld om foto’s te bewerken. De Macbooks van nu bijna iedereen kent hem wel maar de allereerste Macbook was de Macintosh hij komt uit 1984 het was een laptop met veel nieuwe functies die we nu nog steeds gebruiken het prullenbakje bijvoorbeeld hij werd aangesloten op een kastje.

De eerste iPod kwam in 2007 je kon er muziek op spelen of je kon foto’s en video’s bekijken. De andere iPods kwamen niet lang er na ze werden handiger en makkelijker te besturen. Uiteindelijk kwam er een iPod met een touchscreen dat was een grote belangrijke uitvinding alles deed je met je vingers. Na de iPods kwamen de iPhones daar kon je veel meer me je kon er mee bellen smssen en heel veel dingen zo kreeg je een lange reeks van iPhones de iPhone, de iPhone2, iPhone3, iPhone4, iPhone 4s, iPhone5 iPhone 5c, iPhone 5s iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6s etc. de duurste en de nieuwste is de iPhone x voor meer dan 1000 euro.

Bijna iedereen heeft wel een apple miljoenen mensen. Er komen ook steeds nieuwe en dan wil iedereen het hebben. We vragen ons ook af of ze wel lang door blijft gaan of dat ze binnenkort failliet gaan? Maar nu gaat het heel goed met Apple.

Cijfer 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *