Blizzconline 2021 wat krijgen we allemaal?

Blizzcon was laatst geweest. Door de corona crisis was dat online te zien zonder publiek. Er was veel nieuws te zien voor verschillende spellen voor onder andere World of Warcraft, Diablo en mijn favoriet Overwatch 2.

Blizzcon begon met het laten zien wat er allemaal wrodt laten zien op de online versie van Blizzcon. Voor World of Warcraft waren er updates voor de Shadowlands uitbreiding. Ook kregen we een leuke cinematic te zien. Voor Diablo kregen we een remaster van het bekende spel Diablo II.

Voor Overwatch 2 is er ook veel nieuws gekomen. Overwatch 2 werd in 2019 aangekondigd en dat was ook het laatste moment dat we nieuws hadden gekregen. Blizzard heeft geen nieuws gegeven sinds dat het werd aangekondigd. En we kregen ook als enige spel geen nieuws bij de openingscermonie. Maar uiteindelijk kregen we waar we op hebben gewacht een kijkje achter de schermen bij Overwatch 2. We hebben veel informatie over het spel gekregen en veel nieuwe dingen waar we naar uit kunnen kijken. Als eerst kregen we een kijkje op twee nieuwe maps. Ze hebben niet alle maps laten zien die ze hebben gemaakt want ze willen niet alles verklappen. De maps waren Rome en New York. Rome is in Overwatch een combinatie tussen het oude rome met het Colusseum en met futuristische auto’s en andere dingen. Het is een een mooie map met veel gebouwen. New York City is een grote stad maar ook een kleine stad tergelijk. Je hebt de hoge toekomstige gebouwen en je hebt een paar kleine winkeltjes zoals een pizzeria en andere gebouwen zoals een groot trein station. Het zijn alle twee hele mooie maps. En het is een grote kans dat allebei de maps de nieuwe push gamemode worden.

We kregen ook nieuwe updates over de heroes. Elke role krijgt een soort passive abilitie. De tank-role krijgt minder knockback en als tegenstanders op hun schieten krijgen de tegenstanders minder ult charge. DPS karakters zijn net iets sneller en healers krijgen langzaam healing als ze een tijdje geen damage hebben gekregen. Ook hebben ze de Tank role compleet veranderd en ze meer vechters te maken dan mensen die hun team beschermen. Ze hebben bijvoorbeeld Reinhardt twee firestrikes gegeven en hij kan zijn charge cancellen en kan beter richten met zijn charge.

Met het geluid heeft het team van Blizzard ook coole dingen gedaan. Ze hebben het geluid van het wapen meer realistisch gemaakt. En ze hebben ook voor elke ruimte een ander geluid gemaakt bijvoorbeeld als je binnen staat hoor je de echo van het wapen en als je buiten staat hoor je het wijde geluid. Ze hebben er veel werk in gestopt en het ziet er cool uit.

Het grootste wat er verschilt tussen Overwatch 1 en Overwatch 2 is de PvE modus. Je krijgt een heel verhaal met honderden “Hero Missions” dat zijn missies waarbij een verhaal loopt en je je karakter kan levelen met behulp van de Skill tree. Zo een Skill tree is heel uitgebreid met wel 50 verschillende upgrades die je kan unlocken met Talent Points het is alleen nog niet duidelijk hoe ja aan die Talent points komt. In de PvE heb je heel veel verschillende type modi. Dat gebeurd op elke map. We hebben ook een paar maps die zijn gemaakt voor die Hero missions zoals een map in India die we zagen.

We hebben ook kleine Sneak peeks gekregen van de nieuwe hero Soljourn. Het is een karakter meet een soort pulse rifle die kan opladen. Ze hebben nietsn uitgelegd we zagen alleen korte fragmenten van haar toen ze aan het spelen was.

Als laatst hebben we nieuwe soort vijanden van de “Null Sector” een van de vijand soorten bij de PvE. Er zijn veel originele tegenstanders die erg sterk zijn. Bijvoorbeeld een die zichzelf opblaast zodra hij bij de objective is. Ook hebben we van een paar karakters nieuwe Overwatch 2 Looks gezien. Reaper is meer van zilver dan plastic. McCree, Widowmaker en Pharah hebben ook kleine veranderingen gekregen.

Er is een ding waar iedereen niet blij mee is en dat is dat we nog steeds geen soort van verwachte release date hebben gekregen. Het spel heeft nog veel tijd nodig dat is het enige wat de makers er van zeiden. Ik verwacht dat hetn spel rond 2022 uitkomt en dat we in tegenstelling tot Cyberpunk wel een goed afgerond leuk spel hebben om met zijn allen te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *