Formule 1: Eerste helft van het seioen 3 Top Teams

Het eerste Seizoenshelft van Formule 1 was soms spannend en soms wat saaier De eerste paar races won mercedes de hele tijd en was het meer een strijd om de derde plaats voor de andere teams. Mercedes had een superauto. De laatste vier races waren heel spannend en spectaculair. Waar Max Verstappen ook een einde maakte aan de winstreeks van mercedes.

Mercedes

Mercedes heeft de dominante auto van het veld en een 5 voudig wereldkampioen in het team. Lewis Hamilton en Valterri Bottas staan bovenaan het klassenment en alles ziet er heel goed uit. Ze hebben van de twaalf races er 10 gewonnen 8 door Hamilton en 2 door Bottas. Ze staan ook duidelijk bovenaan in het constructeurs klassenment. Hamilton heeft vooral de meeste punten behaald en staat bovenaan in het klassenment. Het gaat heel goed met hem en hij is vaak oppermachtig in de kwalificatie en in de races. Mercedes heeft ook 8 pole positions alle twee coureurs hebben er 4. Ik denk dat hamilton wereldkampioen wordt en duidelijk de favorieten zijn. Ze hadden maar 1 teleurstellende race dat was in Duitsland de thuisbasis van mercedes. Ik geef ze een 9.5/10 als het om resultaat gaat.    Alle twee de coureurs blijven bij Mercedes in 2020.

Ferrari

Ferrari heeft een heel teleurstellend jaar. Dit jaar moets het seizoen van Ferrari worden zeiden veel mensen ze hebben de beste motor maar niet het beste chassis of de beste strategisten. Ze hebben nog nul races gewonnen en dat is heel beschamend voor Ferrari. Ze hebben twee top coureurs een ervaren legende Sebastian Vettel. En een super talent Charles Leclerc. Ze hebben wel laten zien dat het goede coureurs zijn zoals in duitsland toen Vettel van 20 naar 2 ging. Of dat Charles leclerc twee super pole postions heeft. Alleen Ferrari maakt veel fouten. Ze staan wel tweede in het constructeur klassement maar ze horen eerste te staan. Ze moeten races winnen de coureurs staan 4de en 5de en dat is heel slecht. Ze krijgen van mij een 4/10. De coureurs blijven in het team van Ferrari in 2020.

Red Bull

Red Bull heeft een raar jaar. Max Verstappen heeft een wereld seizoen met de enige twee race overwinningen die Mercedes niet heeft. En alle twee de overwinningen waren comebacks. In Oostenrijk op het thuiscircuit van Red Bull toen hij een dramatische start had maar iedereen inhaalde en een wereldrace reed. En in Duitsland waar hij ook een slechte start had en het heel erg regende toch teruggekomen en niet is gecrashed en toen als eerste eindigte. Hij had laatst ook zijn eerste pole position in Hongarije maar de race net verloor door een goede strategie van Mercedes. Max Verstappen heeft Red Bull op de derde plaats in het constructeurs klassement gebracht zelf staat hij ook derde in het normale klassement. De andere coureur van Red Bull was Pierre Gasly hij reed super slecht hij vocht tegen mclarens en suabers terwijl hij tegen Ferrari’s en Mercedessen moest vechten hij reed een heel slecht klassement en in races presteerde hij heel slecht. In het klassement staat hij zesde maar net voor op de nummer zeven Carlos Sainz. Daarom heeft Red Bull besloten om vanaf Belgie hem te vervangen door Alexander Albon van Toro Rosso. Pierre Gasly gaat naar Toro Rosso toe. Albon heeft ook wel wat laten zien bijvoorbeeld in China waar hij vanuit de pitstraat 10e eindigde. Veel mensen begrijpen ook niet waarom niet Kvyat naar Red Bull ging in plaats van Albon. Dat komt denk ik omdat Kvyat al zijn kans bij Red Bull heeft gehad en die ook verpest heeft. Het team krijgt een 8 van mij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *