Google overal en fysiek

vraag 1; kun je zonder je smartphone voor een week? En vraag 2; kun je zonder google? Vraag 1 is relatief voor een groot deel van ons te beantwoorden met nee. De smartphone zijn de onderbroek en de sokken van tegenwoordig. Je hoeft ze niet te dragen maar het maakt het net wat makkelijker ;). Vraag 2 is op het eerste gezicht een ja, maar als je wat meer nadenkt misschien toch net iets anders dan je eerst zou denken.

we gebruiken youtube, chrome, chromecast, docs, analytics en vooral email en agenda die eindigen op gmail.com. Google heeft bijna in ieders leven een bepaalde invloed, bewust of onbewust. Voor mij is google na jaren lang Microsoft te hebben aanbidden een soort van nieuwe geloof geworden. Was ik 4 jaar geleden nog de velste tegenstander van android, gmail of de google suite, vandaag is alles anders. Ik gebruikte alles van microsoft van onenote, sharepoint, onedrive. Skype tot windows 10 mobile. Maar microsoft stelde mij vooral op het gebeid van online en mobility tegen en ik probeerde toch een de daarvoor onbetrouwbare kant van google.

Overstag

Ik moet bekennen dat ik voor veel zaken over ben. Keep ipv Onenote, gmail ipv outlook, android ipv w10mobile etc. daarnaast ben ik sinds kort groot fan van Google home. Alexa was al aanwezig maar google home heeft de interen huishouding naar het volgende level gebracht. Een praatje maken met je assistent in de morgen, de lichten en tempratuur in het huis regelen. Of gewoon netflix kijken, spotify luisteren of een update over de bitcoin …. Google home voorziet hier in. Ondanks dat het voor ons huishouden nog in het engels gaat vind ik het een aanvulling en beperkt mij te staren naar een scherm.

‘ok google’ …..Thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *