Minecraft: Waarom het spel nog steeds populair is

Minecraft bestaat al 11 jaar en nog steeds is het één van de meest gespeelde spellen op de wereld. Er zijn weinig spellen die zol lang populair blijven zoals Minecraft. Maar hoe komt dat?

Minecraft was iets heel nieuws toen het uitkwam vooral in die tijd. Je kon een heel eigen wereld bouwen en het zag er anders uit in plaats van de mooiste graphics bestaat het spel uit allemaal verschillende blokken. Het spel heeft ook constant coole en leuke updates gekregen.

Nog een van de factoren van het lange bestaan van de hype zijn de online servers. Er zijn veel grote servers waar duizenden mensen per dag op komen spelen. Je kan er veel verschillende soorten spellen spelen die erg leuk zijn. En er komen steeds meer van die servers met originele ideeën.

Tegenwoordig zijn er veel grote streamers en Youtubers die het spel gaan speedrunnen. De grootste streamers op de wereld streven allemaal voor de beste tijd in het spel. Dta is dan op een willekeurige seed(Minecraft wereld) zo snel mogelijk de Ender Dragon verslaan. Er zijn veel verschillende speddrunners 1 van de bekendste is “Dream”. Het is een populaire Youtuber met meer dan 14 miljoen abonnees. Hij staat er bekend om dat hij in verschillende Minecraft speedrun records heeft. Zijn kanaal is het snelst groeiende kanaal op heel Youtube. Dat komt onder andere door de vele originele ideeën die hij heeft. Maar hij krijgt de laatste tijd veel kritiek omdat mensen dachten dat hij aan het valsspelen was tijdens een speedrun door heel veel geluk te hebben. Hij kreeg iets at maar 1 keer in de triljoen keer gebeurd. Hij heeft er al op geantwoord en gezegd en bewezen dat hij niet valsspeelde.

Verder heb je ook de vele Survival werelds waar mensen een grote eigen wereld hebben. En je hebt de SMP’s of terwijl de Survival Multiplayer. Bij een SMP heb je een Survival wereld met meerdere mensen. Het is hartstikke leuk om er met een paar vrienden in te zitten. Maar je hebt oo grote SMP’s zoals de Dream SMP dat is gemaakt door de Youtuber die ik eerder heb genoemd. daar zitten de grootste Youtubers en streamers op en er is een heel verhaallijn bezig. Het is erg leuk om naar te kijken.

Ik vind het zelf ook nog een leuk spel. Ik speel vaak ook op een SMP met wat vrienden en vind het erg leuk. Wil je kijken volg me dan op twitch.tv/samyori070

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *