Nintendo is een van de grootste wonderen ze hebben heel veel game consoles en games uitgebracht maar het waren ook hele goede spullen zo ga ik vertellen over de geschiedenis van Nintendo

 

Het begin van Nintendo

Nintendo begon al in 1889 met speelkaarten waar je verschillende spellen mee kon spelen. Met die kaarten had dat was vroeger heel populair je kon er verschillende spellen mee doen.
Vroeger wist Nintendo niet van hun toekomst af. Niemand wist af van de tv de spelcomputers tot die tijd waren de kaarten heel erg populair. Jaren later kwamen ze met de eerste games op de acardekasten Donkey Kong was een van de populairste. Dat was een spel dat een loodgieter over de tonnen moest springen van Donkey Kong en dan de prinses redden later werd de loodgieter een van de succesvolste karakters van Nintendo: Mario.

 

De eerste Handheld

Na het succes van de acarde en de andere games kwam Nintendo met iets nieuws. Een spelcomputer die je vast kon houden dat was een succes met spellen zoals Tetris en andere goede games.
Iedereen vond het een goede uitvinding dan kon je overal spelen later na de gameboy kwam de NES hij was heel succesvol met games zoals Mario kart en mario bros anders was dat je in plaats van cd’s soort van mega plug-in hadden gemaakt de NES was een grote stap voor Nintendo.

 

Nu

IN 2006 kwam de WII uit het werd het als een beste verkocht van de Nintendo geschiedenis. Je had remote controls waar je mee kan sporten bewegen iedereen vond het leuk. Om te sporten en gamen tegelijk het was een groot succes met Mario kart WII en WII sports. Later kwam de opvolger van de gameboy de DS het was een klapbare spelcomputer die je in de auto kon spelen. Later krijg je veel meer van die serie zoals: 3DS 2DS 3DSXL en andere.

In 2012 kwam de opvolger van de WII de WII U de WII U had een mega controller met een scherm zodat je op het scherm kan spelen se WII U kan je niet in de auto spelen alleen als het de verbinding van de kast heeft
Als laatste kwam iets heel speciaals uit de Nintendo Switch je kan de controllers er van afhalen en opzetten op het scherm en meenemen in de auto of het vliegtuig je kan het op een TV spelen en op een klein schermpje je kan het overal spelen.

Cijfer: 9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *