Realtime hartslag

Het is bekend dat voor het registeren van je hartslag een borstband het meest nauwkeurig is. Maar nu of eindelijk sinds een paar jaar is er de Mio Fuse die in samenwerking met Medisana. De polsband die in een paar kleuren leverbaar is van zwart tot aqua met een rood digitaal display.

Even de feiten; hij is waterdicht en dus tijdens het zwemen, surfen of een triatlon te gebruiken, hijs beschikt over smart Bluetooth en ANT+ voor connectie met smartphone, fitness apparatuur of fietscomputer, hij is voorzien van een goede batterij die met dagelijks een uur flinke inspanning 6-7 dagen meegaat. En het mooiste is dat hij bij het schrijven van deze review hij voor rond de 50 euro (Amazon.de) te krijgen is.

Naast dat dit een regulaire activity tracker is zit de kracht hem in de hartslag meting, deze is gebleken erg nauwkeurig te zijn. Instelbaar zijn 1 of 5 zones die zowel via het retro display worden gegeven als via een kleuren led die tijden het sporten de zone weergeeft. Door de mogelijkheid van koppelen met fitness apparatuur is het erg makkelijk om de hartslag registratie daarop af te beeld. Zelf testen ik het met de Concept 2 waar het feilloos mee werkte.

de band wordt ondersteund door twee apps van Mio, de Pai app waar binnenkort meer over en de Mio GO app waarmee je de band kan updaten, configureren en kunt aflezen wat de resultaten zijn.

conclusie: De Mio Fuse is een functionele die vooral uitstekend scoort op de hartslag meting, hijs is waterdicht en heeft daarbij ook nog een goede batterij levensduur. Het mindere uiterlijk, de niet optimale software nemen niet weg dat dit een goede toevoeging is voor de sporter die liever geen band om zijn/haar borst wil.

8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *