Roeien op de zolder

Al even tijdje was ik op zoek naar een apparaat waarmee je met minimale tijd alle spiergroepen kan trainen. Al jaren was ik de trotse eigenaar van de Kenny Joyce Vortec 830b een indoor spin bike met een enorm vliegwiel van 21 kg. Dit is een prettige  manier van sporten met een iPad en dan 40-60 minuten lekker fietsen.

maar zoals alles komt er een eind bij het krijgen van nieuwe inzichten. Een roeimachine was het eureka moment dat ik ervaart had. Na lang vergelijken tussen magnetisch, lucht, water of hydraulische weerstand kwam ik terecht bij de beste in zijn klasse. De Concept 2 Black model. Ene luchtweerstand gedreven roeimachine van hoogwaardige kwaliteit, een lengte van iets teveel 2.50m en een gewicht van zo’n 29 kg. Voor een kleine 1000,- besteld en tot dit moment alles behalve spijt.

Ook al ben ik geen roeier naast wat Ardennen tripjes en een Noors meertje hier en daar weet ik wel wat het gevoel is van een spaan (of het juiste woord) in het water. Luchtweerstand geeft dit gevoel, des te meer kracht je gebruikt de temeer weerstand je krijgt van het apparaat. En des te meer je hartslag en al je spieren weer een signaal geve  dat zij nog aanwezig zijn.

de eenvoudige maar oh zo effectieve PM5 monitor heeft smart Bluetooth en AnT+ voor communicatie met even band, computer of Telefoon met daarop een grote hoeveelheid met apps en programma’s om zelfs online te racen. Een tip is de aanschaf van de rowfree.com behuizing voor het aansluiten van een iPad/laptop onder de monitor, erg mooi.

de ervaring is uniek in tegenstelling tot de apparaten in de lagere prijsklassen die misschien wel meer opties hebben maar niet het gevoel geven dat de concept 2 je geeft. En als het moment aanbreekt dat je hem niet meer ziet zitten dan kun je hem aanbieden op marktplaats en tegen een (Apple) Active prijs verkopen.

Conclusie: voor zowel de beginner als de gevorderde sporter op zolder is dit een fantastisch apparaat, het heeft een professionele look in materiaal en apparatuur. Hij is soepel, groot, opklapbaar en gewoon heel stoer. Het enige minpuntje is misschien de prijs maar die is dan ook dubbel en dwars waard.

9.5/10

 

One Reply to “Roeien op de zolder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *