Schrijven op een e.reader

Heerlijk in de volle zon lezen op een reader, en ok in de avond is het een genot voor de ogen. Je volt hem misschien al, MAAR….. Een paar aspecten van een ereader bevallen mij een stuk minder, namelijk de afmeting van het scherm, en het eenrichtingsverkeer van de ereader naar de lezer.

De afmeting van het scherm is over het algemeen klein, tussen de 5 – 8 inch is gelijk aan een kleine iPhone en net geen iPad en dat is handzaam , licht en praktisch alleen te weinig scherm om bijvoorbeeld een krant op te lezen of strips. Daarnaast is het lezen van pdf documenten priegelen, en dan het eenrichtingsverkeer van het alleen lezen en niet kunnen creĆ«ren, ja je kunt annoteren en woorden online opzoeken, echter that’s it.

Daarom ben ik zeer verheugd met de komt van de remarkable 2. Deze A4 tablet op basis van eink met een lange batterij levensduur oogt fantastisch. Na de eerste remarkable van een paar jaar geleden had het bedrijf uit Noorwegen al hoge ogen gescoord binnen een niche markt, en met de komst van de opvolger gaan ze het grote publiek aanspreken.

Dit voor nu, en volgende keer de diepte in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *