Sea of Thieves: Met je maten op zee

Sea of Thieves was in 2018 uitgekomen voor de Xbox en Pc. Het is een MMO maar zonder de RPG waar de meeste MMO’s mee samen gaan. Het is een MMo waar bijna iedereen wel gelijkwaardig is in tegenstelling tot andere MMO’s waar je sommige gevechten hebt tussen een level 100 en een level 3.

Je begint het spel door te kiezen welk schip je neemt. Je hebt “The Sloop” die is voor maximaal 2 personen. Dan heb je de “Brigantine” voor maximaal 3 personen. Als je met meer dan 3 personen wilt spelen dan is “Galleon” een goede boot. Elke boot heeft een andere groote en de 1 heeft meer voorraad en kanonnen.

Het spel begin je op een eiland je ziet dan als eerst een piraat staan in een hoekje van een bar. Als je met hem praat begtin je soort van de hoofd storyline. Maar ik ga vooral uitleggen waar het spel om draait. Als je op het eiland bent kan je met verschillende bedrijfjes praten om missies te halen. Die missie’s zijn bijvoorbeeld een schatkist zoeken of een monster verslaan. Als je een schatkist zoekt krijg je een kaartje van 1 eiland met een kruis erop. Ga naar de wereldkaart in je schip en zoek het eiland.

Maar hoe moet je naar het eiland? Je gaat dan met de boot. Het ligt eraan met hoeveel je speelt maar je moet eerst een aantal zeilen heisen. En je moet iemand hebben die gaat sturen en iemand die voor de andere zaken zorgt zoals de gaten in je schip dichten en zorgen voor het gevecht met andere schepen.

Als je in gevecht komt met een schip dan moet je op je hoede zijn. Je beschikt over een paar kanonnen en een harpoen. Je hebt verschillende kannonsballen die allemaal een verschillend effect hebben. Met de harpoen kan je schepen naar je toe brengen. Je hebt ook een zwaard en je kan kiezen uit een revolver, shotgun of sniper. Het doel is om je tegenstanders schip te laten zinken. Zodra je dat hebt gedaan kan je het looten. Kijk dus altijd uit want het is een MMO dus er kunnen altijd schepen zijn.

Als je loot hebt kun je de waardevolle spullen inleveren bij de mensen waar je de missie ook van heb gekregen. Je krijgt er geld voor en reputatie. Met dat geld kan je geen betere spullen kopen maar alleen skins. Dat is waarom het geen RPG is omdat je alleen maar skins kan kopen wat ik wel jammer vind.

Het spel is heel erg leuk om met vrienden te spelen en het is heel grappig. Ik vind het een leuk spel alleen het jammere van die gemiste RPG kans. Ik geef het een 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *