Stadia is het echt zo slecht als ze zeggen?

Na maanden geleden een founders editie te hebben besteld was het dan eindelijk zover. Op 19 november stond ik te wachten tot de berzorger kwam, echter door een paar logistieke problemen bij Google kwam deze 2 dagen na release aan. Gelukkig kreeg ik wel een code opgestuurd voor activatie, waar andere daar langer op moesten wachten.

De pers was meedogenloos, te vroeg voor cloud gaming, lag, heen 4k, weinig spelen en Google is onbetrouwbaar waren de berichten .

Hoe dan ook, na een snelle installatie van de Chromecast ultra kon ik aan de slag, en meteen met een game die ik eerder gespeeld had op de PS4……. Destiny 2. Na 10 minuten weer gestopt door de enorme lag, en dat was jammer.

De dag daarna opnieuw een kans gegeven, en toen veranderen er veel, geen lag, uitermate goede graphics, geluid was in sync, en bovenal de snelle laadtijden in tegenstelling tot PS4, de ervaring was heel goed. Later die week van de tweede set binnen en deze ook aangesloten, en met twee stadia controller op twee televisies gespeeld, geen split screen maar vol beeld……. De ervaring was brilliant.

Daarnaast gespeeld op een pixel book en telefoon (pixel 2) en dit loopt als een trein ondanks dat je wel een USB kabel tussen het device en de controller dient aan te sluiten

Een ander positieve ervaring had ik met de support, na een naam gekozen te hebben sloegen de twijfels toe en deze kon ik binnen vijf minuten laten aanpassen zonder problemen. En ja de game library is misschien nog niet  groot, maar dat is ook vaak met de concurrentie zo geweest.

En ja nog niet alle functie als family pass zijn geïmplementeerd.

Mijn eerste  3 weken hebben mij erg verrast…. Een dikke 8 voor de huidige opzet en ik zie dat nog wel naar een negen stijgen.

Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *