The Legend of Zelda: Breath of the Wild: De vier Titanen

The Legend of Zelda Breath of the Wild is al een tijdje uit maar het blijft een fantastisch spel ik ga vertellen waarom en wat je moet doen in het spel.

Bij Zelda Breath of the Wild is het de bedoeling om de eindbaas Ganon te verslaan. Je begint in een klein gebied waar je een misterieuze man tegenkomt. Van hem krijg je een paar missies en die moet je doen. Als je ze hebt gedaan kan je het gebied verlaten en de wijde wereld in. In Zelda BOTW(Breath Of The Wild). heb je 120 tempels. Elke Tempel is een soort puzzel. Je kan tempels vinden door gewoon gebieden te verkennen of door Tempel-missies te spelen. Je hebt ook veel monsters en vijanden waar je tegen kan vechten. Je hebt ook een paar dorpjes en stallen. Je kan ook kisten vinden of vijanden te verslaan om wapens te krijgen. Of bogen en schilden je kan ook verschillende pijlen krijgen.

Om het verslaan van de eindbaas makkelijker te maken heb je vier Titanen. Elke titaan staat bij een dorp of stad. Die titanen worden bestuurd door Ganon. Maar als jij de Mega-Puzzel in die titaan oplost en je verslaat de baas in die titaan bevrijd je deze titaan. Dan zie je de geest van degene die vroeger de beheerder was van deze titaan. Alle 4 de geesten waren vroeger de kampioenen. Je krijgt hun kracht die nuttig kan zijn. Ik vind de olifant Divine Beast Vah Ruta het makkelijkst die kan je vinden in het oosten in Lanayru. Eerst moet je bij het Zora-Paleis komen aan het begin van je route daar naartoe vind je iemand Prins Sidon die zegt dat je naar het Zora-Paleis moet komen. Als je dat hebt gedaan moet je eerst 20 schokpijlen vinden. Die kan je krijgen om een Lynel te verslaan(Dat is een van de sterkste vijanden). Als je die hebt ga je naar de Titaan en moet je op vier bollen schieten als je dat hebt gedaan dan kan je de Titaan in. Dan moet je een puzzel doen je moet dan 4 punten activeren door puzzels op te lossen als je dan klaar bent ga je naar het hoofdpunt. Je moet dan de water-Baas verslaan. Als je dat gedaan hebt dan zie je de kampioen van de Zora’s(bij de Zora’s staat de Olifant) te zien: Mipha. Ze geeft jou een kracht als je dood gaat dan revived ze jou weer en heb je weer al je hartjes die abilitie heeft een cooldown van 8 minuten.

Daarna heb je de vogel die staat helemaal in het noordwesten van Hyrule. Hij vliegt boven het Rito-Dorp. Daar wonen de Rito’s dat zijn vogels. Je krijgt eerst de missie om naar iemand te gaan die jou naar de vogel wil brengen. Je moet dan met een pijl en boog op een paar doelen schieten daarna brengt hij jou naar de vogel. Bij de vogel moet je eerst het schild uitschakelen door op de lasers te schieten.Het is zoals andere titanen lastig. De eindbaas is de wind-Baas. Het is een niet heel moeilijke baas. Maar nog altijd wel pittig. Je krijgt dan de oude kampioen te zien van de Rito’s: Revali. Je krijgt van heem een kracht: als je X ingedrukt houdt komt er een windvlaag omhoog en word je in de lucht geschoten. Dit is handig om sneller omhhog te komen of om te reizen.

Daarna heb je de Kameleon. Die staat op de Berg Des Doods. Dat is de vulkaan in Hyrule. Je moet eerst naar Goron-Stad daar wonen de Gorons. Als je naar de baas gaat zegt hij dat je eerst iemand moet vinden om in de kameleon te komen. Als je hem hebt gevonden kan je samen naar de kameleon lopen maar het is wel een lange wandeling met veel vijanden onderweg. Je krijgt onderweg de laagste level van de vliegende guardians. Ze zijn makkelijk uit te schakelen door metalen kisten die er staan tegen hun aan te botsen. Als je aan het einde komt neem je afscheid met degene waarmee je liep. En je gaat in de kameleon. In de Titaan is weer een grote puzzel maar aan het begin is het helemaal donker en je ziet niks dus eerst moet je een fakkel vinden. Daarna heb je de grote puzzel met kisten en je kan de kameleon ook laten bewegen. Als je de grote puzzel hebt gehaald moet je de vuur-baas verslaan. Hij is wat lastig want je moet een beetje je hersenen gebruiken. Als je hem hebt verslagen zie je de geest van de Kampioen van de Gorons: Daruk je krijgt dan van hem een soort schild om je heen dat weerkaatst alle aanvallen van vijanden.

De laatste Titaan is de Kameel dat vind ik de lastigste titaan van alle titanen. Eerst moet je het Gerudo-Fort inkomen maar volgens de regels mogen er alleen vrouwen in het Fort komen. Maar Link is een man dus hij kan er niet in. Dus hij moet zich als vrouw verkleden. Om de vrouwenkleren te vinden moet je naar Kara-Kara Bazaar op het dak van het grote gebouw staat een “vrouw” en hij biedt je vrouwenkleren aan die hij zelf ook aan heeft. Als je die hebt kan je in het Gerudo-Fort. Je krijgt daar te horen dat de Bliksemhelm is gestolen door de Yiga-Bende. Je moet de Bliksemhelm hebben om naar de Titaan toe te gaan. De Yiga-Bende bevindt zich ten noorden van het Gerudo-Fort. In de Buurt bij de Gerudo Toren. Als je in de Yiga chuilplaats bent krijg je eerst wat vijanden en dan kom je in een ronde hal terecht en er zijn allemaal verschillende gangen. Eentje gaat naar de schuilplaats als je daar bent vindt je iemand die gevangen is genomen door de Yiga Bende. Je ziet veel wachters lopen heel veel en het is heel lastig om naar de andere kant te komen. Als 1 iemand je ziet dan roept hij alle wachters op en ben je dood het is heel lastig om het te overleven. Als je het hebt gehaald dan kom je een kamer in met een kist je denkt dat het de bliksemhelm is maar het zijn bananen. In de muur zit een geheime deur. Kom je buiten waar een groot gat is daar moet je de leider van de Yiga-Bende verslaan. Je kan je magneet kracht gebruiken om hem te verslaan. Als je hem hebt verslagen dan krijg je de bliksemhelm. Als je terug bent dan ga je naar de kameel op een een zandwalrus met de leider van de Gerudo’s. Je moet wel in het bereik van de Bliksmehelm blijven anders raakt de kameel je. Als je erin bent moet je weer een grote puzzel oplossen. Als je de puzzel hebt opgelost krijg je de sterkste(vind ik) baas de Bliksem baas. Hij is klein maar super snel als je de juiste timing hebt kan je hem verslaan. Als je dat hebt gedaan dan krijg je de geest te zien van de kampioen van de Gerudo’s Urbosa. Je krijgt een bliksemaanval van haar die heel sterk is.

Bij het eindgevecht tegen Ganon helpen de titanen en de kampioenen. Ze vuren allemaal tegelijk een straal af en dat halveert het hp van Ganon en is je strijd ook makkelijker met de abilities

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *