Virtuele werkelijkheden op je neus

Een aantal jaar geleden was er de 3D televisie. Eerlijk gezegd viel die een beetje tegen en was redelijk overhyped. Toen de eertse VR brillen op de markt kwamen kreeg ik weer hetzelfde gevoel al met de 3d televisie. Toch nu we een jaar verder zijn en de eerste betaalbare brillen. Dat deze voor het grote publiek gelanceerd zijn, moet ik bekennen dat het best wel een nieuwe ervaring brengt die ik nooit eerder heb ervaren.

Zo heb ik met de Oculus Rift mogen spelen met uiteraard een hele dikke PC erachter en ik werd weggeblazen door het realisme de ervaring maar zeker door de technologie. Vorig jaar kwam Playstation met zijn eigen betaalbare variant van een VR Bril. Deze bril die een lagegere resolutie heeft maar een gegarandeerde 120Hz verversing heeft. Dit is een heuze toevoeging tot het bestaande PS4 Arsenaal. Met de PS4PRo en de PS VR Versie 2 heb je ook nog eens echte HDR (high Dynamic Range) in handen.

Met de PS VR bril heb je voor een betaalbare prijs (vanaf 250 euro) een nieuwe beleving. Wel dien je in bezit te zijn van een PS camera en bij voorkeur de gedateerde move controllers. Als is de combinatie best te doen. Een spel als Driving Club of GT Sport geeft een hele coole race ervaring. Of als je in een echte auto zit een van links naar rechts kunt kijken, op de teller, in de spiegel… gewoon erg cool.

De set bestaat uit een aantal kabels (v1) of in (v2) een wat slankere kabel. Daarnaast een processing unit voor het rekenwerk en wat atributen om het compleet te maken

Ik zeg als je een pioneer wil zijn op het gebied van Virtueel avonturen dan is dit je nieuwe ‘betaalbare’ vriend.

Ik geef een 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *