World Of Warcraft: Een Fantasierijke strijd tussen goed en kwaad

World of Warcraft(WoW) is een bekend spel uitgegeven door Blizzard Entertaiment die ook Overwatch hebben gemaakt. World of Warcraft is een MMORPG of terwijl een Massively multiplayer online role-playing game. Dat betekent dat heeen grote wereld is met veel mensen die erin spelen en dat je je karakter kan levelen door missies of vijanden te verslaan. Bij World of Warcraft is het een grote strijd tussen de Alliance en de Horde aan elke zijde zijn er veel verschillende soorten rassen. Ieder ras heeft zijn eigen start zone. Dat is het land waar jou karakter begint. Meerdere landen van rassen vormen een eiland je hebt in totaal vier grote eilanden.

Klasses

Je begint dus in een dorp in het land van jouw ras. Dan krijg je je eerste missies. Je moet bijvoorbeeld verschillende soorten vijanden verslaan of spullen vinden. Je moet terug om je beloningen op te halen en zo level je. In een ras kan je ook een klasse en dat heeft invloed op je abilities. Je kan bijvoorbeeld een hunter nemen dat zijn afstand abilities. Of je kan een Warrior nemen dat zijn melee abilities. Elke klasse heeft ook een rol. Een Warrior is een Tank en een Damage karakter en een Priest een Healer.

Warrior

De Warrior is een standaard vecht personage met veel melee abilities. Het is een Tank en een Damage karakter dat betekent dat hij veel hp heeft en hij heeft een schild en hij kan ook wat damage doen. Tanks zijn goed om de vijanden af te leiden. Zodat de vijanden op de tank gaan en niet op de wat zwakkere mensen. Die mensen met minder hp kunnen dan vanaf een afstandje damage doen. Ze hebben verschillende abilities met hun zwaard.

Paladin

Een Paladin lijkt veel op een Warrior ze hebben ook grote hamers en zwaarden als wapen. Maar ze kunnen ook healen dus ze kunnen heel lang leven door hun abilities en door hun vele hp. Ze hebben ook vooral melee abilities en sommige magic abilities zoals de Healing.

Hunter

Hunters zijn een van de beste in afstand. Ze hebben een boog of geweer als wapen. Het zijn damage karakters dus ze doen veel damage. Hunters hebben ook een huisdier. Huisdieren kunnen ook levelen en sterker worden. Huisdieren zijn handig voor afleiden. De vijanden gaan dan op je huisdier terwijl jij op een afstandje zit te schieten op hun. Hunters zijn ook heel goed in levelen in hun eentje.

Rogue

Rogue is een damage karakter. Hij doet veel DPS(damage per second). Hij besluipt tegenstanders en heeft veel verrassingsaanvallen. Hun wapens zijn vaak melee wapens zoals een handige zwaarden of bijlen.

 

Servers

In World of Warcraft heb je veel verschillende servers. Je hebt servers voor nieuwe spelers en voor goede spelers waar heel veel mensen in zitten. Je het RP servers daar kan je in je eentje spelen en de missies. En normale servers waar je met en tegen andere mensen kan spelen. En met andere mensen tegen grote bazen te vechten.

Rassen

Horde:

Tauren

Taurens zijn soort van stiermensen. Ze zijn groot en sterk hun gebied heet Mulgore. Het is een groot groen landschap met dorpjes erin. In hun hoofdstad Thunder Bluff zie je grote totempalen en een grote stad op heuvels verbonden door houten hangbruggen. Hun baas is Baine Bloodhoof hij is een grote Warrior. En de opvolger van zijn vader. En hun vervoer zijn de Kodo. Het zijn een soort van kleine dino’s.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *